Közösség. Misszió. 

Növekedés együtt, szeretetben.

Köszöntünk honlapunkon! Ismerj meg minket!


Főbb területeink

Közösségi alkalmak, foglalkozások

2016 óta tartunk hetente többször tini és gyermekalkalmakat, foglalkozásokat, ahol nem csupán az identitásukban erősödhetnek meg a hozzánk járó gyermekek, hanem minden alkalommal étkezést is kaphatnak, lehetőségük van kikapcsolódni, beszélgetni, fejlődni, imádságban növekedni.

Élménynapok, kirándulások, táborok

Évente több alkalommal 1-2 napos kikapcsolódást tudunk a közösségbe járók számára biztosítani. Ezeket az alkalmakon megerősödhetnek a cigány identitásukban, hitükben, értékeikben, új ismereteket tanulhatnak és új élményekben lehet részük. Nyaranta táborokat szervezünk részükre, ahol egy teljes héten át kapcsolódhatnak be korosztályuknak megfelelő foglalkozásokba, próbálhatnak ki új sportokat, fedezhetnek fel új területeket.

Hátrányos helyzetben lévők felkarolása

Fontosnak tartjuk, hogy az egész emberre figyeljünk, egy éhes gyermek, vagy, aki otthon fázik nem tud figyelni, jelen lenni az alkalmakon, ezért élelmiszerrel, tüzelővel, ruházattal támogatjuk a hozzánk járó gyerekek családjait. Mindezt adományokból, támogatók által tudjuk megtenni.

Lelki kísérés, tanácsadás, fejlesztés

Közösségünkbe járó 70-80 gyermek számára szeretnénk személyes figyelmet biztosítani, önkénteseinkkel, szolgálóinkkal arra törekszünk, hogy mindenkinek tudjunk segíteni a lelki gondjaiban, bajaiban, megoldásokat találjunk egyéni problémáikra, megküzdési stratégiájuk kialakításában segítsünk.

Ez a mi történetünk

2016-ban alakult felnőtt és gyermek közösségünk Ózdon, a Győztes Bárány Közösség. Alkalmainknak az ózdi katolikus plébánia ad helyszínt.

Közösségünk katolikus alapú, de nyitott minden Jézus Krisztust kereső személy felé.

A megalakulás óta foglalkozunk halmozottan hátrányos helyzetű családokkal, gyermekekkel, számukra különböző programokat biztosítunk.

A családokat nemcsak lelkileg, hanem megélhetési problémák leküzdésében is támogattuk; élelmiszerrel, tüzelővel, ruházattal, rezsi támogatással. A fizikai segítségnyújtáson túl, célunk az egész ember felemelése, helyreállítása az evangélium örömhíre, Krisztus megismerése által.

7,5 

ÉV

2015 második felében kezdtük meg tevékenységünket Ózdon a hátrányos helyzetű családok, gyermekek körében.

80+

GYERMEK

Alkalmainkra évente 80 gyermek jár, hálásak vagyunk, amiért működésünk óta már többen felnőttek, családot alapítottak.

400+

KÖZÖSSÉGI ALKALOM

Működésünk kezdete óta több, mint 400 közösségi alkalmat tarthattunk, ahol együtt imádkozhatunk, beszélgethetünk, növekedhetünk. Az alkalmaknak az Ózdi Római Katolikus Plébánia ad helyszínt.

11.700+

KG ADOMÁNY

Hálásak vagyunk, amiért az évek során több tonna adományt oszthattunk ki, tüzelőt, élelmiszert, ruházatot, bútorokat, játékokat, sport eszközöket. Köszönjük támogatóink nagylelkűségét!ÉS MOST?

Támogasd küldetésünket