en-A legkisebbek...

22/05/2023

Azt tapasztaljuk megalakulásunk óta, hogy egyre több gyermek kapcsolódik csoportunkhoz. Nem plakátok, hirdetések által találnak ránk, hanem terjed a közösség híre szájról szájra.

A kicsik csoportjába óvodás kortól, kisiskolás korig járnak. Alkalmainkon a keresztény hit alapjaival, a Biblia tanításaival ismerkedhetnek meg koruknak megfelelő, játékos formában. Emellett sokat beszélgetünk velük az élet más területeiről is, a tanulmányokról, családról, barátságról, türelemről.

Természetesen a játék, sport és minden alkalommal az étkezés is része az együttlétnek.

A gyermekek nagy része hátrányos helyzetű, komfort nélküli lakásokban élnek, ahol sok esetben csak ruhával (tüzelő hiányában) tudnak fűteni. Mindennaposak a kenyérgondok, hogy nem megfelelő mennyiségű vagy minőségű étel tud kerülni a családi asztalokra. Ebben próbálunk segítséget nyújtani. Támogatóinknak hála élelmiszercsomagokkal, tüzelővel, ruházattal tudjuk támogatni a közösségünkbe járó gyerekek családjait. Hiszünk abban, hogy a hit átadásán túl a hétköznapi életben is szerepet kell vállalnunk, hiszen az összefogás, szeretet így tapasztalható meg leginkább.

A kicsik részére is szervezünk külön programokat, kirándulást, játszóterezést, külön sportnapot

Együtt készülünk a nagyobb ünnepekre, ahol tánccal, énekkel, versekkel készülnek. Igazán tehetségesek.

Nyaranta napközis tábort szervezünk nekik, ahol mindenféle extra élménnyel fűszerezzük meg a hetet, természetesen a strand, szalonnasütés, kézműves sem maradhat el ilyenkor.

Ahogy cseperednek a gyerekek egyre többet tudnak Istenről, a közösségről, így, ha elérik a megfelelő kort, akkor a nagyok (tinik csoportjába) kerülhetnek.