en-Családjaink

22/05/2023

A hozzánk járó gyerekek családjaival foglalkozunk, jelenleg kb. 30 családot jelent ez. Ők mind Ózdon élnek, sajnos olyan körülmények között kényszerülnek élni, ahol sok-sok mindenre van szükség. Hol áram, hol fűtés, hol elegendő fekhely nincs. De a családok összetartanak, próbálnak lépésről lépésre előrébb jutni, ebben próbálunk meg mi is segíteni, ha csak egy kicsit is, lehessen jobb az életük. 

Munkánk legfontosabb része az állandó személyes találkozás, a családok sűrű, személyes látogatása, beszélgetések, jövőtervezés, praktikus tanácsok és követés.
Ezzel szoros összefüggésben evangelizálunk, működtetjük a Győztes Bárány  Közösséget, ahol külön alkalmak vannak a gyerekeknek és az ifjúsági  korosztálynak. 1 generáció már felnőtt a segítségünkkel,

 Ma már közülük is kerülnek ki új segítők és önkéntesek.A lelki munkától eltéphetetlen a szociális munka. Nem lehet Istent és erkölcsöt hirdetni éhes szájaknak. Nagylelkű adományozóinknak köszönhetően folyamatosan tudjuk élelmiszerrel és tüzifával segíteni ezeket a családokat. Itt a tüzifa a gázt, az áramot, a melegvizet és a gáztűzhelyt is helyettesíti.

Elhatároztuk, hogy a sportklubot is létrehozunk, aminek elengedhetetlen tartozéka a grundfoci, de lesz pingpong és táncszekció is.