Tini közösségünk tagjai

2023.03.08

Tini, ifjúsági csoportunkba közel 40 gyerek jár évente. 12-18 éves korig fogadjuk a fiatalokat, a nagyobbnak már külön feladatot, kisebb szolgálatokat is adunk. Minden héten a lelki értékek átadásán túl szeretnénk valami olyan ismeretet átadni, fejleszteni, ami a fiatalok javára válik. Ezért tartunk műhelyeket, ahol főzni, sütni tanulhatnak, különböző témákban okosodhatnak, sportolhatnak, szerezhetnek új kompetenciákat.

Hátterük

Ózdon, többségében hátrányos helyzetű családokban élnek a hozzánk járó fiatalok. Azonban ez nem tűnik fel elsőre, hiszen ápolt megjelenésű, vidám, lendületes tinicsapattal van dolgunk. Olyanok, mint kortársaik, vetekednek, viccelnek, szerelmesek lesznek, majd csalódnak, harcolnak, majd kibélkülnek...

Egy közös már van bennük, a közösség, a Győztes Bárány közösség. Ide járnak, itt töltődnek, itt épülnek és tanulnak napról napra, hétről hétre. Egy csoda látni, ahogy egyre inkább felnőtté, kiegyensúlyozott, indentitásában megerősödött, istenhívő felnőtté válnak.

Ha szívesen tudnál meg róluk többet, keress minket elérhetőségeinken.

Tábori beszámoló Vincze Zita tollából:

Nézd csak, ők azok. Kisebbek, nagyobbak, tarkabarka színkavalkád. Reggelente néha vízzel locsolták egymást, ugráltak a medencébe, darázsba léptek a strandon, kettesével ették a szendvicseket és hidegen a mákostésztát, kettőjüknek megünnepeltük a szülinapját-akkor repült a vízbe Tomi bátya meg a Peti is-, diszkóztak, nézték a tábortűz fényét dicsőítés közben és néhányuknál eltört a mécses, kamaszarcokon csordogált a könny, aztán meg vihogtak, hogy a Sanyi pulcsija majdnem megpörkölődött; siklókra vadásztak a kerti tóban, a lányt sikerült is kifogniuk (honnan tudták melyik milyen?), kizártak a házból Piroskát meg engem és úgy csináltak, mintha elvesztették volna a kulcsot; pólót festettek, utolsó este pantomimet adtak elő és táncoltak, a buszon hazafelé egymásnak dőlve aludtak és hősiesen buszoztak hosszú órákat a pályán egymásba futott autók ellenére. (2022 nyár)

Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg szeretetemben. Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek is, és teljes legyen az örömötök. (Jn 15, 9-11)

Miért jó a nyári tábor? Mit szeretsz benne? Megkérdeztük a tavalyi táborunk résztvevőit:

 • Mert szeretem a Balatont és a tábori programokat 
 • Jó látni a gyerekek boldogságát, 
 • Szeretem a Balatont és az egész heti szórakozást.
 • Szuper a sok zsíros kenyér és a Balaton
 • Az esti beszélgetések a tábortűznél és a strand.
 • Szeretem, hogy új barátságok alakulhatnak és kibékülhetünk egymással.
 • Szeretem a buszos éneklést, utazást
 • Szeretem a versenyeket, még akkor is, ha nem az a lényeg, hogy ki győz
 • Szeretem, hogy Karcsi papó rappet ír rólunk és sokat röhögünk együtt 
 • Szeretem a közös imákat
 • Szeretek veletek lenni 

Lehetőséged van idén hasonló élményeket ajándékozni, a Győztes Bárány Alapítvány szeretettel és hálával várja az adományokat, amivel az idei tábort támogathatod.